BEHIND THE SMILE - EVERYDAY IS A LIVING HELL

DRØMMEN OM ET SELVSTÆNDIGT GRØNLAND?

whatup

DRØMMEN OM ET SELVSTÆNDIGT GRØNLAND – BLIVER DETTE LAND NOGENESINDE SELVSTÆNDIGT?

Politik er en stor interesse jeg har og emnet er vokset virkelig meget efter jeg er blevet ældre. I dette indlæg vil det blive svært ikke at træde på nogle, og mange vil måske også være uenige med det jeg siger – husk at det er min blog og min mening. I er velkommen til at dele indlægget og kommenterer på det så flittigt i vil. 

I flere årtier har grønlænderne drømt om et helt nyt Grønland, en selvstændighed, og en løsrivelse fra Danmark. Det er nok det der har fyldt politikken mest i Grønland  og det har vækket interesse hos folk der selv er borgere i dette land (og andre steder såvel). Jeg har – og i har måske også, lagt mærke til hvor langt flere unge der interessere sig for politik, og det er jeg personligt rigtig glad for. Denne ungdom er vores fremtid, og jeg er så glad for at se at de unge også følger med på det politiske plan. For mig har det været rigtig svært at være splittet følelsesmæssigt, altså halv dansk og halv grønlandsk. Men det har også sat mit synspunkt i perspektiv. Sidste år var min store drøm at gøre en forskel. En forskel for grønlændere. Måske er denne drøm stadigvæk i mig? Det at jeg er grønlænder er jeg så glad for, ikke fordi at jeg har et kæmpe skilt hvor der står:”Jeg er grønlænder og jeg er stolt”, for det er jeg ikke. Jeg er glad for at være grønlænder. Sådan et imødekommende og gæstfrievenlige folk, og bag det – et stolt folk. Havde det ikke været styrke i os, var vi her ikke idag.

Men skal man ikke snart til at droppe alle de gammeldags drømme? Mange vælgere i Grønland stemmer på baggrund af at de tror på at vi vil få selvstændighed. Ja vi får selvstændighed, men nej ikke endnu. Rom blev ikke bygget på én dag, og det kommer dette land også langt fra til at gøre. Mit personlige spørgsmål: Er i virkelig så naive og tro på at vi bliver selvstændige i dette årti? Personligt er jeg 100% sikker på at det vil tage længere tid før vi bliver selvstændige. Hvor skal pengene komme fra? Hvor skal ressourcerene komme fra? Hvad kan vi tjene penge på?

Jeg ryster helt nu, fordi jeg er så interreseret i dette emne.  Jeg vil da gerne have selvstændighed, jeg vil da gerne have at vi skal kunne klare alting selv i dette land, men come on, det er da virkelig urealistisk at tro på at vores land (Grønland) overhovedet vil blive selvstændigt i de nærmeste år?

Jeg forstår ikke at man ikke starter med at hente ressourcer og hjælp alle de steder man kan få hjælp fra, for det er da helt tydeligt, enhver kan da se at man er nød til at hente hjælp andre steder fra. I mit synspunkt er det da kun uansvarligt at lade folk tro at man kan få selvstændighed idag. Det er ren levebrødspolitik. For at være ærlig, hvem vil ikke gerne det? Hvorfor i alverden starter man ikke nede i maskinerummet, og forbedre de reelle problemer, de problemer man skal løse og udvikle før man overhovedet bliver selvstændigt. Rigtig mange punkter i Grønland har udviklet sig helt sindsygt godt inde for disse få år, og hvor er det da overdrevet dejligt. Byerne bliver udviklet med boliger, og en masse andre ting er vokset på en så positiv måde.

Men, held og lykke med at gøre dette land 100% selvstændigt, indtil man finder ud af hvor meget arbejde det egentligt kræver bagefter? Det er da ligesom at drive en rejefabrik uden rejer – hvordan kommer det lige til at gå? Folk (inklusivt mig) vil da få langt større respekt for en styre der tager sig af de uløste problemer, og tager det langsomt men langt mere effektivt fra start af, end et folk der kaster sig ud i det ukendte fordi de har så store drømme om uafhængighed og selvstændighed, men står med lort til halsen samt alle de uløste problemer?

Husk at dette indlæg er baseret på mine helt egne meninger, og det er 100% mine egne holdninger. 

3

  • idabresson

    Tusind tak! Ja lige præcis, glad for at du er enig! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke et fantastisk indlæg 🙂 Jeg forstår dig fuldt ud og vigtigheden i det. Jeg har været i Grønland flere gange de seneste år og jeg fandt det så inspirende hvordan i er jeres eget land men blot er inspireret af DK på mange måder. I er et fantastisk folkefærd med jeres egen historie og i kan sagtens stå alene ! 🙂 Fedt indlæg!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • adjklajd

    Du har sikkert ret, også alligevel ikke. Island gjorde det, de gik fra at være under Danmark til at være helt selvstændigt, og ja det var bare sådan fra den ene dag til den anden. Tror problemet er at Grønlænder er et alt for bange folk. Hvis man virkelig ville så kunne grønland blive selvstændigt i morgen. Og ja i starten ville det være hårdt, men hvis alle arbejde bare 30 min. mere hver dag på en normal arbjedsuge, så ville det ikke tage så mange år før grønland økonomisk ville kunne følge med. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

BEHIND THE SMILE - EVERYDAY IS A LIVING HELL