ASOS 70% UDSALG - I WANT

DIY ANTIQUE SPAREBØSSE + GUIDE TIL AT SPARE PENGE

krukke

 

Hej alle sødlinger der ude! Jeg har selv haft det så svært ved at spare penge, og især her op til sommeren da der altid – altid! Kommer nogle lækre og spændende produkter frem, som jeg altid gerne vil have. Men ja, det må der jo sættes en stopper for, også ved jeg der sikkert er mange der ude der ikke kan finde ud af at spare penge op, selvom de gerne ville. Det har som sagt selv været svært for mig, men nu har jeg nogle lunde styr på det (tror jeg da) ej okay – haha! Jeg vil komme med nogle tips om hvordan i kan spare penge, og jeg taler ud fra egen erfaring og hvad jeg synes virker bedst for mig (som om jeg også skulle have googlet det -haha!) Jeg har også lavet en lille DIY, der kan bruges som sparegris eller sparebøsse, eller i kan kalde det hvad i vil.

1) Lav et budget over hvad det er i bruger penge på, og hvor meget i vil bruge af de penge i tjener. Til dem der ikke ved hvad et budget er, så er det et overslag om hvordan man vil bruge sine penge. Altså fx. tjener jeg 300 om ugen på at gøre rent der hjemme, og jeg ved at jeg vil hygge mig i weekenden og bruge nogle penge + der skal lægges noget til side hvis jeg nu har lyst til noget at drikke eller spise, så jeg lægger 200 til side som jeg kan bruge af. Jeg vil gerne have tjent 400 kr på en måned, så det jeg gør er, at lægge 100 til side hver gang jeg får penge. Det er en beskrivelse på mit lille budget (nu er det jo heller ikke kun vores forældre der skal være smarte vel? – haha).

2) Sæt et mål eller flere om hvad du ønsker dig eller noget lignende. Jeg skal jo til Danmark om 2 små måneder, og det er det jeg ligesom spare op til. Det er meget nemmere at spare op når du har et mål, for jeg kommer altid til at lægge penge til side til en dag jeg har brug for dem, men så kommer jeg bare til at nippe til min sparebøsse også er pengene allerede snart brugt op.

3) Ikke kun store penge gælder. Jeg har for eksempel tit en 20’er eller en 10’er i lommen. Så istedet for at bruge dem nede på slikbutikker, lægger jeg dem altid ned i min sparebøsse og ligepludselig ligger der altså mange penge. Det hele handler bare om at tjene, og ikke hvor stort beløbet er hver gang.

4) Din mor eller far har sikkert sagt det: hvad er det du bruger dine penge på? og ligesom mange af jer nok gør, skal vi til at forklare at “uuh, altså jeg bruger pengene fornuftigt”, men så glemmer vi helt hvad vi har brugt pengene på, da det er så ubetydelig ting vi faktisk bruger dem på. Jeg tænker altid når jeg skal til at købe noget ligegyldigt: ” Hvad hvis jeg virkelig mangler en 20’er den dag jeg egentlig bruger penge?”, også hopper de tilbage i lommen, og velgører til noget fornuftigt – altså min sparebøsse hvis i ikke lige fattede den (haha).

5) Det her tip er lidt ligesom tip 2, men istedet for at bruge dine penge på impulsindkøb så lav da hellere en ønskeliste. Hver gang du ser noget i en butik eller et eller andet sted så tag et billede, eller skriv hvad det er og hvor den er så du kan købe den når du har sparet op til den. Jeg har lavet den fejl sååå mange gange, at jeg ser noget også køber den med det samme da jeg forelsker mig helt i den, og lige pludselig betyder det ingenting for mig. Så på den måde kan du altså godt genoverveje om du egentlig vil have produktet (hvilket jeg er alt for god til hehe!).

6) Find dig et job hvis det er muligt. Du kan også passe børn, lufte hunde, gøre rent der hjemme, vaske bilen, købe ind for nogen eller et eller andet hvis du ikke er gammel nok til at få et arbejde. Ved siden af bliver du jo også mere ansvarsfuld over for dine penge, for det er jo noget du har arbejdet (hårdt) for at tjene ik?

DIY – SPAREBØSSE

Du tager en vasket syltetøjsglas eller lignende, og finder noget maling til den. Prøv at find noget der er beregnet til glas, ellers kan du tage helt almindelig maling som mig og få det mere antikke look. Så kan du tegne det i alle farver du vil, og der findes alverdens mønstre. Du kan finde inspiration mange steder på nettet. Jeg har valgt at lave min i sort og hvid, og tegne den i bredde striber. Malingen vil falde meget småt af, afhængigt af hvor lang tid du har haft den, ellers så kan du skabe lidt i den. Hvis i ikke kan lide at det falder af kan i jo tage noget gennemsigtigt neglelak, hælde lidt ud og male det over. På den måde vil det hænge bedre fast, og vil også få et mere shiny look.

Håber virkelig i kunne lide indlægget. Synes i jeg skal lave sådan nogle tips oftere? Hav en god aften – xoxo Ida.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

ASOS 70% UDSALG - I WANT