GRINDEDRAB - HOLD NU OP!

TIPS: KEND DIN HUDTYPE OG BRUG DE RIGTIGE PRODUKTER

Vi har alle forskellige hudtyper, og derfor er det ekstremt vigtigt at bruge netop rigtige produkter. Mange kvinder og mænd kender ikke deres hudtype, og derfor kommer de til at spilde en masse penge på forkerte produkter – we have all been there. jeg bliver selv forvirret nogen gange over hvilken hudtype jeg selv har, og har købt utallige produkter som jeg så senere hen fandt ud af slet ikke passede til min hud, eller endda har forværret mine problemer.

Sensitiv hud

Hvis du har sensitiv hud, så vil din hud reagere meget på vind, vejr, tryk, fødevarer, alkohol, parfume og kort sagt en hudtype man skal passe rigtig godt på. Huden reagerer ved svie, udslæt og rødme. Her er det vigtigt at man undgår skrappe produkter, skrup med store korn og udrensende produkter.

 

Huden har en barriere som virker som et filter. Hvis man ikke passer godt på den barriere, så vil huden blive ekstra udsat for ting og sager, og derfor er det super vigtigt at have en god og stabil barriere.

Når du skal shoppe produkter til din hud er det en god ide, at kigge på hvilke ingredienser produktet indeholder. Du skal kigge efter disse ingredienser i produkter, hvis du har sart og sensitiv hud:

Zink (lindrende)

Lakridsrod (beroligende)

Kamille (beroligende)

Lavendel (beroligende)

 

unnamed

Tør hud

Tør hud siger lidt sig selv. Nogen gange kan huden skalle, men reagere ofte ved at svide, rødme og har en strammende fornemmelse – især om vinteren. Jeg havde det selv i en periode i vinters, og det kan blive rigtig slemt. Nå, men når man så har tør hud er det enormt vigtigt at bruge en masse fugt. Fugt, fugt og fugt. Når du skal gå efter produkter til tør hud, så gå efter produkter i mælke eller olieform. Undgå produkter med sæbe, og alkohol. Led også efter disse ingredienser:

Hyaluronsyre (fugt)

Sheasmør (fugt)

Alger (genopbygger fugtniveau)

unnamed-1

Fedtet hud

De fleste teenagere døjer ofte med fedtede hud, på grund af hormonændringerne. Men også rigtig mange unge og voksne døjer med det. Det siger lidt sig selv, men fedtet hud ses ofte ved at ens hud føles meget fedtet, olieret, osv – især ved T-zonen (panden, næsen og hagen). De hormoner der er ansvarlig for fedtet hud hedder androgener, og er dem der sørger for at din hud producere nok olie til huden, så det forholdes “sundt”. Men når androgenerne tager overhånd stiger olieproduceringen og åbner dine porer mere op for mere olie. Det der tit også sker er, at overskydende andogener lukker dine porer så olien ikke kan trænge ud, og derfor opstår hudorme og bumser.

Selvom langt de fleste produkter med menthol, mynte, eukalyptus, citron eller alkohol hjælper mod fedtet hud i første omgang, så viser det sig i fleste tilfælde at være mere skadeligt for fedtet hud. Undgå ansigtsscrub.

Led efter produkter der indeholder AHA (alpha hydroxy syrer fx. glyolsyre, citronsyre og mælkesyrer), og brug en god toner efter du har renset din hud – uden alkohol. Alkohol udtørrer din hud og sender signaler om at olieproduktionen skal øges.

kombineret hud

Denne her hudtype er en af de mest almindelige. Man har normalt ikke bare kombineret hud, men mere kombineret hud, men en kombination af sart og fedtet, eller tørt og sart osv.. Så start med at finde ud af hvilken hudtype du har. Det kan være at din t-zone er fedtet, mens resten er mere tørt eller noget helt andet. Derfra kan du kombinere de produkter, som er til fx sart og tørt hud.

Tip: Hvis du døjer med mange bumser eller acne, så pas på med at fugte din hud helt vildt. Fugt er bumsernes bedste ven, og derfor er det vigtigt at tørre dem ud. Man kan prøve at udtørre huden hvis det er slemt, så bumserne går hen og “dør”, men pas på at du ikke ødelægger din hud.

Håber i Kunne lide indlægget 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

GRINDEDRAB - HOLD NU OP!